Фотографија на Денот: Божикно чудо во Валс | Панорама | DW | 26.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на Денот: Божикно чудо во Валс

По одрон на земјиште во Австрија околу 130 жители на едно село во една долина во Валс, се отсечени од надворешниот свет со часови. Во огромниот одрон не е повреден никој.

„Ова, иако можеби звучи кичесто, е божикно чудо“, изјави првиот човек на австриската покраина Тирол, Гинтер Платер по кризната седница во општината Валс, каде во неделата (24.12.) се случи одронот.  И покрај сите обиди да се извлечат од долината, 130-те жители на селото веројатно ќе останат отсечени уште најмалку два дена. На оваа  #ФотографијаНаДенот можат да се видат димензиите на одронот кој достигнува висина до 50 метри и кој го затрупа пристапниот пат кон долината во широчина од 150 метри.

 

Реклама