Фотографија на денот: Берба на бозел | Панорама | DW | 23.08.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Берба на бозел

Велат дека е едно од најстарите лековити растенија. Во Германија во последно време одново се откриваат предностите на бозелот.

Покрај цветовите, широка примена во последно време наоѓаат и бобинките од бозел. А деновиве започна нивната берба. Оваа #ФотографијаНаДенот е направена на едно поле во близина на местото Фулда. Малите црни плодови од бозел од оваа берба се пресуваат и се користат во производството на еден популарен органски освежителен пијалок во Германија.

 

Реклама