Фотографија на денот: Бели ноќи и црвени едра | Панорама | DW | 22.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Бели ноќи и црвени едра

Фестивалот на црвени едра во Санкт Петербург ги носи посетителите во 18. век, во времето на едрениците

Санкт Петербург се подготвува за Фестивалот на црвени едра, кој секоја година на 24 јуни, во времето на „белите ноќи“, се организира по повод завршувањето на школската година. Фестивалот привлекува милиони посетители кои сакаат да видат бродови од 18. век. Се одржува и огномет, како и богата забавна програма.

 

Реклама