Фотографија на денот: Бели лавчиња во Магдебург | Панорама | DW | 17.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Бели лавчиња во Магдебург

Уште немаат имиња, но ветеринарите велат дека се сосема здрави и напредни. Ги добиле и првите вакцини.

Неполни два месеци откако се родени, овие младенчиња на бел лав пет пати ја зголемија својата тежина. За Зоолошката градина во Магдебург ова е голем успех, ова е четврти пат да има принова од бел лав. Овде се родени дури 13 лавчиња од овој загрозен вид.

 

Реклама