Фотографија на денот: „Бебето“ учи да плива | Панорама | DW | 25.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: „Бебето“ учи да плива

Нашата денешна фотографија на денот му ја посветуваме на моржот кој се роди во Зоолошката градина во Хамбург и уште нема ни име.

Три недели старото „бебе“, засега, неговите негуватели нагалено го нарекуваат „куп сланина“ и „мустаклија“. Фотографијата е направена за време на неговиот прв час по пливање. Мајката Полоза притоа мораше активно да му помага на своето 80-килограми тешко младенче. 

Реклама