Фотографија на денот: Ангелот „Бербел“ | Панорама | DW | 29.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Ангелот „Бербел“

Препознатлив знак на божиќниот панаѓур во Нирнберг, Кристкинд, се позлатените ангели, настанати во 18. век, направени од тенки фолии од месинг со златен сјај.

Сезоната на божиќни панаѓури во Германија оваа седмица е отворена во сите градови, притоа секој има свој препознатлив знак. Во познатиот нирнбершки панаѓур, наречен според малиот Исус, Кристкинд, тоа се позлатените ангели, настанати во 18. век, направени од тенки фолии од месинг со златен сјај. На денешната #ФотографијаНаДенот го гледате еден од ангелите, „Бербел“, „пресно“ реставриран.

 

Реклама