Фотографија на денот: Акробатски протест на 3000 метри | Панорама | DW | 10.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Акробатски протест на 3000 метри

Изведувачката уметност е една од најпогодените од строгите мерки за справување со коронавирусот ширум светот. Уметниците се борат за „голо преживување“ и протестираат на досетливи начини.

Акробатката Шила Николоди е една дел од групата на швајцарски  и италијански уметници кои сакаа да укажат на драматичната состојба во изведувачката уметност, вокорона-кризата. Заедно со другите колеги, таа подготви протестен спектакл на еден швајцарски глечер на 3000 метри надморска височина.

Реклама