Фотографирање со или без шамија? | Македонија | DW | 21.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Фотографирање со или без шамија?

Здружението на жени “Ислам и наука“ обвинува дека забраната за фотографирање со шамија за пасош е дискриминаторска.

default

Министерството за внатрешни работи вели дека фотографирањето лицето не смее да носи никакви покривки на главата.