Финансирање на тероризмот со грабеж на уметнички дела | Старт | DW | 18.01.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Финансирање на тероризмот со грабеж на уметнички дела

Приходите на т.н. „Исламска држава“ во моментов се проценуваат на околу 2 милијарди евра годишно. Голем дел од тие пари доаѓаат од илегална продажба на украдени уметнички дела и артефакти.

Гледај видео 02:27
Now live
02:27 минути