Феј нов претседател на ВАДА | Вести | DW | 18.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Феј нов претседател на ВАДА

*

Поранешниот австралиски министер за финансии Џон Феј е избран за нов претседател на Светската анти-допинг агенција - ВАДА, и покрај отпорот од европските земји. На Антидопинг конференцијата во Мадрид е усвоен нов кодекс против допингот во спортот. Тој предвидува повисоки казни за тешките случаи на допинг, како и олеснителни услови за допингуваните спортисти кои ќе им помогнат на властите во истрагата.