Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Фејсбук

Фејсбук е американски социјален медиум и социјална мрежа со седиште во Менло Парк, Калифорнија.

Интернет-страницата на Фејсбук е отворена на 4 февруари 2004 година од страна на Марк Зукерберг, заедно со студентски колеги од Харвард, Едуардо Саверин, Ендрју Меколум, Дастин Московиц и Крис Хјуз. Страницата најпрво била отворена само за студентите на универзитетот Харвард. Од 2006 година е отворена за секој кој има наполнето 13 години, иако во некои држави правилото се разликува. Компанијата денес има проценета вредност од околу 104 милијарди долари. Најголемиот дел од приходите се остваруваат преку реклами. Фејсбук има повеќе од две милијарди активни месечни корисници.

Покажи повеќе написи