Фестивал Бетовен 2009 | Панорама | DW | 08.09.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фестивал Бетовен 2009

Фестивал на класична музика - делата на славниот композитор Лудвиг ван Бетовен во изведба на меѓународни уметници.

default

Годинешниот фестивал Бетовен ’09 се одржува под мотото „Во светлина“ . Тој ќе донесе нови изведби на делата на славниот композитор од страна на меѓународно признати уметници. Дојче веле ви нуди информации за животот и делото на Лудвиг ван Бетовен и ги презентира во живо изведбите на деветте симфонии од 09 до 12 септември.

WWW-линкови

Реклама