Фестивалот Вудсток 1969 - култно масовно доживување | Сите содржини | DW | 15.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фестивалот Вудсток 1969 - култно масовно доживување

Фестивалот Вудсток, одржан на млекарска фарма во американската сојузна држава Њујорк до денес е симбол за зенитот на контракултурата од 1960-те години. Мотото на организаторите пред 50 години гласеше -„Мир и музика“

Прочитај го и ова