Фасцинација фудбал - дизајнери на топки | Старт | DW | 12.07.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Фасцинација фудбал - дизајнери на топки

Топката е тркалезна и играта трае 90 минути - тоа е фудбалската мудрост која поранешниот германски селектор Хербергер ја изнесе на СП во 1954. Но, добрата фудбалска топка денес мора да биде многу повеќе од само тркалезна.

Гледај видео 04:39
Now live
04:39 минути