Корчагинки - девојки претприемачки | Сите содржини | DW | 15.05.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Корчагинки - девојки претприемачки

Ученички од скопската гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“ ја основаа компанијата „Stop the spread“ и создадоа производ со кој ја креваат јавната свест за превенција од Ковид-19. Крајот на годината значи и менување на менаџментот на компанијата. „Ова би му дошло како семеен бизнис“, вели професорката Лидија Стојчева, која го придружува процесот.

Гледај видео 04:17