1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW
Образование

Учениците - истовремено радост и грижа

5 септември 2017

За основците и средношколците во Македонија започна учебната година. За родителите пак започнаа грижите за обезбедување пари за купување на потребниот училишен прибор, облека. Некои успеваат трошоците да ги покријат од платата, а за некои излез е кредит или позајмица од роднини, 34 проценти едвај го „истуркуваат“ септември.

https://www.dw.com/mk/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0/video-40364789
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Членството во Европската политичка заедница не е замена за членството на С.Македонија во ЕУ, во повеќе наврати беше нагласено во Брисел

Прашки самит, европска зима и македонски очекувања

Прескокни го блокот Повеќе теми
Врати се на почетната страница