Уставниот суд ја одобри мисијата на Торнадата во Авганистан | Вести | DW | 03.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Уставниот суд ја одобри мисијата на Торнадата во Авганистан

*

Уставниот суд на Германија ја отфрли жалбата на партијата на левите и го оцени како сосема уставно решението, германските набљудувачки авиони Торнадо да се употребуваат како поддршка на НАТО во Авганистан. Бундестагот уште во март донесе одлука шесте Торнада да заминат во мисијата, но не смеат да се употребуваат за борбени цели.