Услужливи папагали | Теми | DW | 17.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Услужливи папагали

Африканските сиви папагали Бела и Кими во еден експеримент разменуваат метални крукчиња за оревчиња. Кога прозорчето пред Бела е затворено, таа солидарно му ги подава крукчињата на Кими. Она што нам ни се чини логично, во животинскиот свет е исклучително невообичаено. Зашто Бела не знае дали Кими ќе се реваншира за услугата. Таа несебично нуди помош, што досега е забележано само кај приматите!

Гледај видео 01:06