Универзитетите во Европа | Студирање во Германија | DW | 26.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Студирање во Германија

Универзитетите во Европа

default

Каде се образуваат студентите во Европа? Листата на најдобрите европски високо-школски институции ја предводи најстариот универзите во Кембриџ, основан во 1209 година. Кон него денес припаѓаат 31 институционално независни колеџи. Со долга историја може да се пофали и Јагелонскиот универзитет во Краков - и по шестотини години тој е една од топ адресите кога станува збор за студиите по економија и општествените науки. Оние пак кои сакаaт да студираат хемија или биологија нема да погрешат ако го одберат Институтот во Стокхолм.

Ви претставуваме неколку покарактеристични европски високо-школски установи.

DW.COM