Убавините на минијатурниот Лихтенштајн | Старт | DW | 08.08.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Убавините на минијатурниот Лихтенштајн

Лихтенштајн е четврта најмала држава во Европа. Се наоѓа во регионот на Алпите, меѓу Швајцарија на запад и Австрија на исток. Во нејзе живеат 37.000 жители, од кои 33% се доселеници од Швајцарија, Австрија и Германија.

Гледај видео 04:25
Now live
04:25 минути