Турција: Младите Курди повторно сакаат да се борат | Старт | DW | 22.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Турција: Младите Курди повторно сакаат да се борат

Колебањето на Анкара да им помогне на Курдите може да има и подалекусежни последници. Мирниот соживот на Турците со една петина од нивните сограѓани, Курдите е пред голем предизвик.

Гледај видео 04:15
Now live
04:15 минути