Турција-критики за ЕУ | Вести | DW | 23.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Турција-критики за ЕУ

Раководителот на турскиот генерален секретаријат за ЕУ ,Огуз Демиралп критикуваше што земјите кандидати за членство не се поканети на јубилејната прослава на Унијата в недела во Берлин.За Дојче Веле изјави дека со тоа се создава впечаток дека постои страв пред иднината.Идниот успех на ЕУ зависи меѓутоа исто толку од нејзиното проширување како и од нејзината улога во глобализираниот свет,смета тој.Унијата освен со Турција во моментов преговара за членство и со Македонија и со Хрватска.