Турски напад врз ирачко село | Вести | DW | 14.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Турски напад врз ирачко село

*

Според извештаи на сведоци, турската војска пукала врз село во Северен Ирак. Ова и претходно повеќепати се случуваше, но пред изјавата на владата дека сака да добие согласност од парламентот за воена акција против курдската сепаратистичка организација ПКК во Северен Ирак. Таму имаат засолништа припадниците на ПКК, кои извршија повеќе напади и убија десетици турски војници во последниот период.