Туризмот - индустрија на иднината | Северна Македонија | DW | 21.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Туризмот - индустрија на иднината

Специјалниот координатор на Пактот за стабилност на Југоисточна Европа , Ерхард Бусек изрази надеж дека во наредната 2008-ма година Македонија ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ. Според Бусек, Македонија и регионот се успешни приказни , интересни за инвеститорите. Бусек учествува на Виенскиот економски форум во Охрид на кој се говори за развојот на туризмот. Клучно за успешен развој на македонскиот

Охридско езеро

Охридско езеро

туризам, според македонскиот премиер Никола Груевски е затворањето на косовското прашање.

Реклама