Триесетгодишната војна: битка за религија, моќ и територија | Сите содржини | DW | 23.05.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Триесетгодишната војна: битка за религија, моќ и територија

Регионален конфликт се претвори во една од најужасните војни во светската историја. Триесетгодишната војна започна како верска војна пред 400 години и стана епска битка за превласт во Европа.

Прочитај го и ова