Трибунал – Танасковиќ | Вести | DW | 25.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Трибунал – Танасковиќ

*

Босанскиот суд за воени злостори го осуди босанскиот Србин Ненад Танасковиќ на 12 години затвор поради прогонување и измачување муслимани во Источна Босна за време на војната од 1992-до 95-та година. На поранешниот полицаец од Вишеград му се товари и учество во палење куќи на муслиманите и соучество во силување муслиманки од регионот.