Трговија на турско-сириската граница | Старт | DW | 02.12.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Трговија на турско-сириската граница

Терористичката милиција „Исламска држава“ плаќа илјадници борци, располага со модерно оружје и се финансира како мафијашка организација. Доказ за тоа се документите до кои дојдоа новинарите, а беа објавени неодамна. Интерно, ИД си ја зацврстува власта на териториите кои ги има под контрола, но се чини дека добро се разработени и патиштата нанадвор. По нив доаѓаат нови борци и стока за терористите.

Гледај видео 04:48
Now live
04:48 минути