Торнадо–авионите слетаа во Авганистан | Вести | DW | 05.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Торнадо–авионите слетаа во Авганистан

Во Авганистан пристигнаа шесте германски извидувачки авиони Торнадо. Тие слетаа во Масар и Шариф, каде Бундесверот има своја база. На почетокот на наредната недела авионите ќе му бидат ставени на располагање на НАТО за извидувачки задачи на завојуваниот југ на земјата. Германските авиони не треба да учествуваат во директни воени дејствија.