Топ десет највисоки градби во светот | Сите содржини | DW | 10.04.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Топ десет највисоки градби во светот

Не гледај надолу! 125 години откако францускиот инженер Гистав Ајфел ја дизајнираше истоимената кула, туристите и натаму итаат кон Париз за да се искачат на неа. Овде погледнете ги 10-те најимпозантни градби во светот.