Том Кенигс бара поголем ангажман на Европејците во Авганистан | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Том Кенигс бара поголем ангажман на Европејците во Авганистан

*

Специјалниот претник на ОН за Авганистан, Германецот Том Кенигс ја повика Европа за поголем ангажман во Авганистан. Европејците не може да ја критикуваат САД, која го носи главниот товар во Авганистан, и истовремено да одбива засилен ангажман во ремките не меѓународните ИСАФ трупи рече Кенигс. Авганситан би бил во голема мерка загрозен, и преку бунотот на Талибанците порача, специјалниот претник на ОН за Авганистан Том Кенигс.