Титов-решението за Косово ќе биде преседан | Вести | DW | 22.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Титов-решението за Косово ќе биде преседан

*

Било какво решение за Косово ќе има ефект на преседан за други делови во светот и во Европа. Јас верувам дека во меѓународната зедница се’ повеќе се зацврстува свеста за тоа дека унилатерално прогласување независност од страна на Косово ќе биде најлошо решение, изјави денеска во Скопје заменик-шефот на руската дипломатија Владимир Титов. Освен регионалните прашања, теми на разговорите се и билатералните односи меѓу Русија и Македонија.