Титов-решението за Косово ќе биде преседан | Вести | DW | 22.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Титов-решението за Косово ќе биде преседан

*

-Ние во неколку наврати изјавивме дека било какво решение за Косово ќе има ефект на преседан за други делови во светот и во Европа.Јас верувам дека во меѓународната зедница се повеќе се зацврстува свесноста за тоа дека унилатерално прогласување независност од страна на Косово ќе биде најлошо решение,изјави денеска при посетата на Скопје заменикот на руската дипломатија Владимир Титов.Освен за регионалните прашања,тој со своите домаќини разговара и за билатералните односи меѓу Русија и Македонија.