Зошто ТикТок ги прави младите зависни? | Теми | DW | 27.08.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Зошто ТикТок ги прави младите зависни?

Видео-платформата ТикТок има повеќе од 30 милиони активни корисници – главно меѓу младите. Младите и децата често не се свесни дека ТикТок многу детално го анализира нивното корисничко однесување. Алгоритмите поттикнуваат создавање зависности.

Гледај видео 02:02

Прочитај го и ова