Тибетски будизам во швајцарските Алпи | Старт | DW | 02.01.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Тибетски будизам во швајцарските Алпи

Една од најценетите религиски личности во светот е тибетскиот будистички водач Далај Лама. Во 1960 година, кога Кина го окупира Тибет, тој упати повик тибетски сирачиња да бидат однесени на безбедно во Европа. Швајцарија прифати близу 200 деца. Проблемот беше во тоа што на виделина излезе дека не биле баш сите деца сирачиња...

Гледај видео 04:34
Now live
04:34 минути