Тетово е град со речиси најбрза урбанизација | Македонија | DW | 11.02.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Тетово е град со речиси најбрза урбанизација

И покрај тоа што не работат речиси сите покрупни индустриски капацитети, градот под Шара се урбанизира. Економските експерти сметаат дека причината лежи во големите девизни износи што ги оставаат печалбарите.

default

Тетово

Жителите на Тетово стравуваат од евентуален турбулентен развој на ситуацијата што би го предизвикала независност на Косово.
Реклама