Терористите дејствувале по налог од Пакистан? | Вести | DW | 09.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Терористите дејствувале по налог од Пакистан?

*

Тројцата уапсени во Германија, осомничени за тероризам, според извештаи во овдешните медиуми биле насочувани од Пакистан и требало да извршат напади веќе во текот на овој месец. На тоа вршел притисок нивниот соговорник од организацијата “Унија за исламски џихад”, усоглесено известуваат весниците “Тагесшпигел” и “Ди Велт”, како и магазинот “Дер Шпигел”.

Сојузниот министер за правда Бригите Циприс изјави дека во моментов испитува дали треба да се регулира во иднина хемикалии погодни за градење бомби да им се даваат на купувачи само со нотирање на нивните лични податоци.