Тајфунот Митаг стигна на Филипини | Вести | DW | 26.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Тајфунот Митаг стигна на Филипини

*

Застрашувачкиот тајфун, Митаг стигна до северниот дел на Филипините. Властите го предупредија населението на крајбрежјето од опасноста од големи бранови и поплави а можни се и одрони на земјиштето. Како последица на поројните врнежи на Филипините , животот го загубија повеќе лица