Тајфунот Випа ја губи силата | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Тајфунот Випа ја губи силата

*

Иако тајфунот Випа кој го зафати кинеското крајбрежје полека ја губи силата, сепак властите го оценуваат како тропска бура од повисока категорија. Тајфунот кој утринава гопогоди кинескиот пацифички брег уништи стотици куќи и предизвика поплави. Штетата се проценува на неколку стотици милиони евра.