Тајфунот Випа го зафати кинеското копно | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Тајфунот Випа го зафати кинеското копно

*

Тајфунот Випа го зафати кинеското крајбрежје и притоа ја загуби силата, а најверојатно и ќе го одмине Шангај, каде превентивно беа евакуирани 300 илјади луѓе во привремени сместувалишта. Утринава Випа го зафати кинескиот пацифички брег каде предизвика големи поплави.