Талабани во Вашингтон | Вести | DW | 08.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Талабани во Вашингтон

*

Ирачкиот претседател Џалал Талабани изјави дека е можно до крајот на наредната година од неговата земја да биде повлечен значаен дел од американските сили. За време на неговата посета на Вашингтон тој изјави дека до крајот на 2008 е можно од теренот да бидат повлечени 100 од околу 165.000 американски војници во Ирак. Истовремено тој предложи да останат активни неколку американски воени бази. Американската влада соопшти дека ќе повлече максимум 30.000 војници од теренот.