Тажната судбина на децата на ирските немажени мајки | Старт | DW | 11.09.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Тажната судбина на децата на ирските немажени мајки

Ирска летово беше потресена од мрачно откритие. Коски од бебиња беа пронајдени околу еден католички дом за немажени мајки во градот Корк. Нивните деца биле давани на посвојување, но голем дел починале и биле тајно закопани околу домот. Сега се води истрага за однесувањето на калуѓерките и причината за невообичаено високата смртност меѓу бебињата. Истрагата изнесува на виделина многу ужаси.

Гледај видео 04:41
Now live
04:41 минути