Страдањето на мигрантите низ Македонија | Сите содржини | DW | 11.06.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Страдањето на мигрантите низ Македонија

Стотици мигранти-бегалци од Африка или Блискиот исток речиси секојдневно транзитираат низ Македонија. Во потрага по подобар живот во Западна Европа тие неретко завршуваат и како жртви на трговци со луѓе.

Стотици мигранти- бегалци од Африка или Блискиот исок речиси секојдневно транзитираат низ Македонија. Во потрага по подобар живот во Западна Европа тие неретко завршуваат и како жртви на трговци со луѓе.

Сцените во кои стотици мигранти пеш се движат по македонските патишта и пруги станаа секојдневие. Државата малку или воопшто не им помага на овие луѓе. Дел од нив завршуваат во центарот за азиланти во Гази Баба каде, според повеќе извори, владеат нехумани услови.

Прочитај го и ова