Стигмата на сексуалното насилство | Сите содржини | DW | 24.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Стигмата на сексуалното насилство

Советот за безбедност на Обединетите нации усвои резолуција сексуалното насилство во конфликтните зони. Таа треба да овозможи поефикасно и побрзо постапување против силувањето во воените региони. Според проценките, во текот на судирите на Косово биле силувани повеќе од 20.000 жени. Иако денес имаат право на надомест, за тоа се пријавиле само околу 700 од нив.

Гледај видео 03:45

Прочитај го и ова