Стартува „Парадата на љубовта“ | Вести | DW | 25.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Стартува „Парадата на љубовта“

*

Над 600 000 учесници денеска ќе бидат дел од традиционалната Парада на љубовта, која годинава за првпа се одржува во градот Есен. Во поворката на фестивалот на техно музика ќе учествуват 27 подвижни платформи. Под мотото „Љубовта е насекаде“ паралелно уште на сто места во рурската област ќе се одржат техно забави. До лани Парадата на љубовта се одржуваше во Берлин, но организаторите не можеа да најдат заеднички јазик со градските власти поради што решија да го променат местото на одржување на манифестацијата.