Стандарди мора да постојат | Северна Македонија | DW | 16.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Стандарди мора да постојат

ПДП и ДПА на средба со ново вработени Албанци - за нови вработување нема да се бараат партиски книшки.

Тетово

Тетово

Македонската влада интензивирано ја реализира својата платформа за правична застапеност на Албанците но и на другите малцински етнички заедници во државната администрација - ова беше речено на средбата на ПДП и ДПА со група од 80 ново вработени Албанци во администрацијата.Тие пак се жалат дека биле жртви на досегашните меѓупартиски пазарења и се надеваат на подобра перспектива.
Реклама