Српски пасош - барана стока на Косово | Свет | DW | 28.12.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Српски пасош - барана стока на Косово

Младите на Косово сакаат само да заминат оттаму, што побрзо и на каков било начин. Добивање српски пасош притоа е опција за која не се штеди време, труд и пари.

Граѓаните со живеалиште на Косово не можат да патуваат без визи - ниту кога имаат косовски пасош, ни кога имаат српски, издаден од Координационата управа на МВР. Затоа и Србите и Албанците сѐ почесто го префрлаат своето живеалиште во Србија - честопати измислувајќи дека таму имаат роднини. Младите сакаат само да заминат од Косово и не бираат на кој начин. 

Гледај видео 02:59

Српски пасош - барана стока на Косово

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама