Средба на претставници на двете Кореи | Вести | DW | 15.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Средба на претставници на двете Кореи

*

Јужна и Северна Кореја имаат намера да воведат редовна железничка линија за товарен сообраќај. Ова е резултат од преговорите меѓу шефовите на влади на дветет земји. Хан Дук Со и Ким Јонг Ил. Со и Ил во меѓувреме ги продолжуваат преговорите за натамошни економски проекти и спојување на семејставата.