Србија - Косово - ЕУ | Вести | DW | 08.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Србија - Косово - ЕУ

*

„По повод изјавата на Даниел Фрид дека Србија треба да избира меѓу ЕУ и Косово, наш став е дека е тоа лажна дилема и лажен избор. Србија само со Косово може да влезе во ЕУ“ – изјави министерот за Косово и Метохија во српската влада Слободан Самарџиќ.

Помошникот-државен секретар на САД Даниел Фрид на Кроација-форумот во Дубровник ја повика Србија веќе да не инсистира врз тоа да го задржи Косово и натаму одбивајќи негова независност, туку наместо тоа да избере иднина во рамките на ЕУ.