Србија – Европски парламент | Вести | DW | 13.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Србија – Европски парламент

*

Известувачот за Србија при Европскиот парламент Јелко Кацин на седницата на Одборот за надворешни работи го нагласи напредокот што таа го постигнала и и‘ го честита успешното завршување на последниот круг преговори за Спогодбата за стабилизација и асоцијација. И Кацин нагласи дека потишувањето зависи од исполнувањето на обврските на Србија кон Хашкиот трибунал. Тој потсети и дека в понеделник ќе биде потпишан договорот меѓу Србија и ЕУ за визни олеснувања, што е чекор напред кон либерализација на движењето на сите граѓани од Балканот.