Спас од ромското гето со помош на музиката | Сите содржини | DW | 06.02.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Спас од ромското гето со помош на музиката

„Имам сон - да излезе од ова гето!“, вели таткото на Маријана Демирева. Таа има 13 години и живее во Сливен, Бугарија. Не сака да се омажи уште сега, како што прават повеќето нејзини врснички во ромската населба Надежда. Нејзиниот спас е музиката.

Гледај видео 07:16